BaÅŸlık görüntüleniyor - kazanan yalnız(mı)dır... • DK Forum

kazanan yalnız(mı)dır...

Okuduğunuz yayınlarla ilgili bilgi paylaşabileceğiniz bölüm

kazanan yalnız(mı)dır...

Mesajgönderen Guest » ÇrÅŸ Åžub 03, 2010 1:04 am

paule coelho'nun yazdığı bir kitap ''kazanan yalnızdır''.. tam bitiremediğim bir kitap.. içeriğinden çok başlığı çekti ilgimi..hayatta yalnız olmamak için çoğu zaman kaybetmek mi gerekir..?? yada kazanmak hırsın ve hakimiyetin diğer adımıdır??? hani tartışılmaya açık konular vardır... mutluluğunuz için arzu ve isteklerden ne derece feragat edersiniz.....? ederseniz kaybeden mi kazanan mı olursunuz.. ? bu başlık canımı çok sıkıyor aslında.. açmak , paylaşmak ve tartışmak istedim.. :|

selam ve dua ile...
Guest

Re: kazanan yalnız(mı)dır...

Mesajgönderen tigerEye » ÇrÅŸ Åžub 03, 2010 9:43 am

"hayatta yalnız olmamak için çoğu zaman kaybetmek mi gerekir..?? "

Sağlık yada Para kaybetmemek gerek yani gücünü kaybeden yapayanlız kalabilir.
Aslında çoğu kişi yalnızdır etrafında sadece güçlünün yanında olanlar vardır.
belki kitap başlığı bunu kastediyordur. birde atasözü geldi aklıma 'Düşenin dostu olmaz' diye.

"mutluluğunuz için arzu ve isteklerden ne derece feragat edersiniz.....? ederseniz kaybeden mi kazanan mı olursunuz.. ?"

Arzu ve isteklerim benim mutlu olabilmem için gerekli şeylerdir, mümkün olduğunca vacgeçmem
evet vazgeçersem kaybeden olurum.

birde şarkı geliyor aklıma.'Ağaçlarla, balıklarla, kuşlarla ben amenna' yada 'bir Dost bir post yeter bana.'
Kullanıcı avatarı
tigerEye

Mesajgönderen vefa » ÇrÅŸ Åžub 03, 2010 12:22 pm

Güzel kitaba benziyor. Coelho nun "Simyacı " kitabını okudum. "Işığın savaşçısı" nı merak ediyorum..

Bu ara iyice kitap delisi oldum. Alıp alıp yığıyorum masama.. Daha bitirmeden öncekileri..

:) Sırada baya kitap var (18 cilt falan)
Hayırlısı bakalımmm..

Evet, " kazananlar yalnızdır " .... " liderler yalnızdır " ... " dehalar yalnızdır " ... " doğruyu konuşan dokuz köyden kovulur " ...

Uzar bu liste..

Tarihte de çok ispatı var :)
Kullanıcı avatarı
vefa

Mesajgönderen Guest » ÇrÅŸ Åžub 03, 2010 11:05 pm

kitap okumayı çok seviyorum.. fakat her kitap ta aradığım cazibeyi bulamıyorum.. beğendiğiniz güzel kitapları tavsiye edermisiniz arkadaşlar?
ayrıca kitaplar insanın kişilğini gerçekten olumlu yönde değiştiriyor..her çiçekten bal alan arı misali ilgi alanımız dışındaki kitapları da okumanın faydası var..
Guest

Mesajgönderen vefa » PrÅŸ Åžub 04, 2010 12:20 am

2 sene evvel okuduğum güzel bir mücadele öykusü...

Yaşama Çevrilen Pedal, Lance Armstrong,Yusuf Özkeş

Lance Armstrong
GOA BASIM YAYIN

Saatte 120 km süratle giden bir bisikletle Alp dağlarının yamaçlarından inerken attığım zafer narasından sonra değil ölmek, yüz yaşına kadar yaşamak bile bana az geliyor. Ben hiçbir şeyi yavaş yapmam, nefes almayı bile. Ben her şeyi hızlı bir ritimle yaparım, hızlı düşünürüm, hızlı yerim, hızlı uyurum, hızlı kalkarım.

Henüz yirmi dört yaşındayken bir efsane olacağına kesin gözle bakılan Lance Armstrong’a, Ekim 1996’da doktorlar yumurtalık kanseri teşhisi ile yüzde kırk yaşama şansı verdikleri gün bütün hayatı tamamen değişmişti. Şimdi önünde uzanan yol, bisikletiyle kat edeceği kilometreler değil, bu dünyada var olmayla olmama arasında geçecek çekişme dolu günlerdi. Artık bundan sonra pedalların yaşama çevrileceği belliydi. Her zaman olduğu gibi, önderlik ruhuyla önünde uzanan yola koyuldu ve yine her zaman olduğu gibi asla kaybetmemeye kararlıydı. Bir yandan vücudunu istila eden kanserle ve ruhunu tüketmek tehdit eden kemoterapiyle savaşırken, bir yandan antrenmanlarına odaklandı ve etrafındaki, hayattan asla pes etmeyenlerden güç aldı. Hastaneden çıkışından sadece on altı ay geçmişti ki, Dünya’nın en zor parkuru olarak bilinen Tour de France’i kazandı. Hem de şimdiye kadar kimsenin yapamadığını yaparak ve hız rekoru kırarak. Üstüne üstlük bundan birkaç ay sonra da hayatında yepyeni bir çiçek açtı ve baba oldu.

Yaşama Çevrilen Pedal, bir insanın ona veda hazırlığına karşı verdiği ilham verici bir savaştır. Acıları zafere, trajedileri şölene çeviren bir insan harikasının, yaşamını geri alışının öyküsüdür. Bu, anlatılamayacak bir cesaretin, tutkunun ve yaşamla olan aşkın öyküsüdür.
Kullanıcı avatarı
vefa

Mesajgönderen Guest » PrÅŸ Åžub 04, 2010 1:11 am

sanırım bu kitap sayesinde bisikletleri sevdiniz.. mutlaka okumalıyım bulursam tabi:)
Guest

Mesajgönderen vefa » PrÅŸ Åžub 04, 2010 9:25 am

asllında bisiklet sevdiğim için bir hediyeydi bu kitap :)
çocukluktan beri biniyorum çünkü.
ama son 15 yıldır, 4 mevsim, 12 ay, 365 gün, daima 2 teker üzerindeyim.
anlatmak zor bu zevki ve güzellikleri....
Kullanıcı avatarı
vefa

Dön Kitap, Dergi ve Diğer Basılı Yayın

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir